Żołnierze Wyklęci – Lekcja Żywej Historii

Zapraszamy do skorzystania z programu: Lekcja Żywej Historii połączona z programem słowno-muzycznym o tematyce związanej z walką o niepodległość z okazji Narodowego Dnia Pamięci Żołnierzy Wyklętych.

Zapraszamy na wyjątkową lekcję żywej historii poświęconą Narodowemu Dniu Pamięci Żołnierzy Wyklętych.
To spotkanie, które przeniesie nas w czasy bohaterskich walk i poświęcenia tych, którzy walczyli o niepodległość Polski.

Program Słowno-Muzyczny
Rozpoczniemy od emocjonującego programu słowno-muzycznego, który wprowadzi nas w atmosferę tamtych lat. Przeplatanie wzruszających opowieści bohaterów oraz pieśni patriotycznych, sprawi, że uczestnicy lekcji doświadczą ducha czasów Żołnierzy Wyklętych.

Pokaz Uzbrojenia
Następnie przeniesiemy się do konkretnego świata Żołnierzy Wyklętych poprzez fascynujący pokaz uzbrojenia z epoki. Broń, wyposażenie używane przez Żołnierzy Wyklętych staną się częścią tej lekcji. Historyczne artefakty przywrócą do życia obraz trudnych czasów walki o wolność.

Pokaz Mundurów Historycznych
Podczas lekcji o Narodowym Dniu Pamięci Żołnierzy Wyklętych nie może zabraknąć autentycznych mundurów historycznych. Przyjrzymy się szczegółowo różnym wydaniom mundurów, które nosili Żołnierze Wyklęci. Każdy element opowiadać będzie swoją historię, ukazując trudy życia podczas walki o niepodległość.

Dołącz do naszej lekcji żywej historii, aby uczcić pamięć Żołnierzy Wyklętych i zanurzyć się w atmosferę ich bohaterstwa, walki i miłości do wolności Polski. Niech to spotkanie stanie się momentem oddania hołdu i przypomnienia o wartości niepodległości!

Tel. kontaktowy 501 298 398